Terugblik 2022

 

Sinds de oprichting van Global Rental Properties, zijn we van de ene crisis in de andere terechtgekomen. Crisissen die straks in geschiedenisboeken zullen staan.

Met enige trots mogen we vandaag aannemen dat deze onverwachte stresstesten onze werking/visie en ons engagement naar jullie toe niet hebben aangetast. De portefeuille is doorgegroeid naar 150 miljoen assetwaarde, de huuropbrengsten stijgen boven de 10 miljoen euro, de huurstromen zijn à jour en de bezettingsgraad blijft boven de 99 %.

2022 was ook het jaar waarin we een privak hebben opgericht. Deze wijziging werd unaniem door alle aandeelhouders goedgekeurd. De nieuwe vennootschap die boven GRP komt te staan zag het licht op 30/08/2022 en kreeg de naam ALIREC BV. Op 28/11/2022 werden samen met de kapitaalsverhoging van 12,45 miljoen euro alle aandelen hierin ondergebracht. Deze inbreng had geen enkele negatieve invloed voor de aandeelhouders, waardoor de neutraliteit voor de bestaande investeerders werd gewaarborgd. Alirec kan zo tot 500 miljoen vastgoed aanhouden zonder erkende beheerder te moeten benoemen. De private set up maakt GRP interessant voor institutionele investeerders.

Toch moeten we alert blijven in een wereld waar intresten verdrievoudigd zijn, waar energieprijzen onze huurders parten spelen, waar gebouwen alsmaar groenere aspecten moeten aannemen. Als team is het een doel op zich om onze doelstellingen te blijven realiseren. Ontdek er meer over in onze nieuwsbrief.

 
Gunther Vandecasteele

Of het nu gaat om een krachtige bedrijfsfilm, het overbrengen van een idee, of het in beeld brengen van één van de belangrijkste momenten in een mensenleven. Ik geloof dat je met film de mensen kan informeren, overtuigen, inspireren en ontroeren.

https://www.duchateaufilms.be
Vorige
Vorige

Realisaties 2022 - 2023