Een woord van onze CEO

 

Het lijkt erop dat de vastgoedmarkt voor logistiek en semi-industrieel vastgoed in 2024 een verandering doormaakt, met een toename van het aantal aangeboden dossiers, vooral op het gebied van sale-and-leaseback-transacties. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals verschuivingen in de economie, veranderingen in bedrijfsstrategieën van huurders of zelfs specifieke trends binnen de vastgoedmarkt. De toename van dergelijke transacties kan zowel kansen als uitdagingen met zich meebrengen.

1. Kansen voor investeerders

Sale-and-leaseback-transacties kunnen aantrekkelijk zijn voor investeerders die op zoek zijn naar stabiele inkomstenstromen op lange termijn. Deze transacties bieden de mogelijkheid om vastgoed te verwerven met al bestaande huurders en langlopende huurcontracten, waardoor het risico op leegstand wordt verminderd.

2. Uitdagingen bij prijsvorming

Met de toename van het aantal aangeboden dossiers en het gebrek aan core-deals, kan het moeilijker worden om vastgoed tegen de juiste prijs te verwerven. Investeerders moeten grondig onderzoek doen naar de marktwaarde, rendementen en groeipotentieel om te voorkomen dat ze te veel betalen voor een eigendom.

3. Beoordelingen van de kredietwaardigheid van huurders

Bij sale-and-leaseback-transacties is het cruciaal om de kredietwaardigheid van de huurders nauwkeurig te beoordelen. Dit omvat het analyseren van financiële rapporten, het beoordelen van stabiliteit en groeivooruitzichten van het bedrijf en het evalueren van industriële trends die van invloed kunnen zijn op de prestaties van de huurder.

Voor investeerders die geïnteresseerd zijn in deze markt, is het van vitaal belang om samen te werken met ervaren vastgoedprofessionals en financiële experts om de risico’s te beoordelen en de juiste strategieën te ontwikkelen. Het blijven volgen van markttrends en nauwlettend in de gaten houden van economische ontwikkelingen kan ook helpen bij het nemen van weloverwogen investeringsbeslissingen.

 

Vriendelijke groeten,
Philip Pauwels

Philip Pauwels

Philip Pauwels, CEO Alirec

 
 
Gunther Vandecasteele

Of het nu gaat om een krachtige bedrijfsfilm, het overbrengen van een idee, of het in beeld brengen van één van de belangrijkste momenten in een mensenleven. Ik geloof dat je met film de mensen kan informeren, overtuigen, inspireren en ontroeren.

https://www.duchateaufilms.be
Vorige
Vorige

Enkele Highlights

Volgende
Volgende

Renteverwachtingen